Portal dedykowany obiektom gastronomicznym i hotelowym

 

 

Route66, droga z której się nie wraca

Kto by pomyślał, że prawdziwy „american dream” można spełnić w Polsce? Okazuje się, że jest to możliwe, a receptę na sukces znajdziemy w Golęczewie pod Poznaniem. To właśnie tam narodził się pomysł produkcji mobilnych grillo-wędzarni, sygnowanych nazwą najsłynniejszej autostrady USA.

Czas, start!
Cała przygoda z grillowymi gigantami na kołach zaczęła się w 2006 roku. Firma Euro-Projekt, twórca marki Route66 Grill, jako pierwsza w kraju zaprojektowała i zbudowała mobilną grill-wędzarnię Texas 1. Bardzo szybko udało się ją przetestować na II Zlocie Braci Wędzarniczej w Napoleonowie, a zgromadzeni goście zakochali się w niej od pierwszego wejrzenia. Po sukcesie gorącej maszyny wzbogacono gamę wędzarniczych pojazdów o kolejne modele. Powstały m.in. Texas3: przeznaczony do przydomowego ogródka lub małej restauracji oraz Texas 2: najpopularniejsza z przyczep. Rozpoczęto też produkcję na rynek europejski.

Prawdziwy Gigant
Route66 Grill ma w swojej ofercie również coś dla miłośników dużych zabawek. BBQ Texas 1 XXL i XXL-Long to bez wątpienia największe tego typu urządzenia w Polsce, a może i w Europie. Zbudowane są na trzyosiowej, 9 metrowej platformie. Stalowi giganci dają możliwość jednoczesnego pieczenia w dwóch komorach BBQ , dwóch komorach grilla węglowego i w dwóch wędzarniach. W sumie to aż 20m2 powierzchni roboczej. Obsłużą imprezy do 15000 uczestników. Przygotowywać do spożycia można nie tylko mięso, ale również ryby i sery. Ryba na cztery sposoby” to żaden problem. Można piec w głębokim tłuszczu, gorącym dymie oraz grillować i wędzić.

Manufaktura
Mobilne grille Route66 wykonywane są w całości ręcznie, żaden element oprócz układu jezdnego nie jest gotowym półfabrykatem. Począwszy od arkusza blachy przeznaczonego do budowy grilla, a skończywszy na dębowych stołach i rączkach - wszystko wykonywane jest we własnym zakresie. To sprawia,że te produkty są tak wyjątkowe i Route66 faktycznie okazuje się drogą, z której się nie wraca,. Dlaczego? Bo każdy, kto raz zakosztuje potraw tak przyrządzonych, nie chce już niczego innego. Mobilne grillo-wędzarnie to idealne rozwiązanie do restauracyjnego lub hotelowego ogródka. Oprócz tego, że przyciągają wzrok nietypowymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi, takimi jak lokomotywa na kółkach, dają też możliwość przygotowania wielu potraw. Route66 Grill śmiało można określić królem sezonu grillowego 2015!

mamy pasję , więc tworzymy

 

    

Portal dla obiektów gastronomicznych i hotelowych

Dzięki Abc-restauracji.pl dowiesz się jak osiągnąć karierę w branży HoReCa. Artykuły podpowiadają jak doskonalić kadrę menedżerską, dobierać odpowiednich pracowników i poprawnie prowadzić własną restaurację. Nieodzownym elementem prowadzenia każdego biznesu jest także zaopatrzenie i dostawa, o których często wspominamy na łamach portalu.

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnym katalogiem, w którym znajdują się między innymi artykuły na temat branży HoReCa oraz informacje na temat dostawy i zaopatrzenia restauracji, barów i hoteli. Każdego roku organizowane są także liczne targi, do których czas odliczany jest na zegarze powyżej.

ABC Restauracji poprzednie wydania

Listopad2017
Pazdziernik2017
Wrzesien2017
Sierpien
Sierpien 2017
czerwiec-2017
Lato 2017
Marzec-2017
luty 2017