Portal dedykowany obiektom gastronomicznym i hotelowym

POLAGRA GASTROInvestHotel logo

 

Targi POLAGRA GASTRO/INVEST HOTEL – trendy, kulinarne show i nie tylko

 

W dniach 25-28 września br. w Poznaniu odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli - Polagra Gastro i Invest Hotel. To kompleksowe spojrzenie na rynek, solidna dawka fachowej wiedzy oraz wiele inspiracji.

 

Tegoroczna ekspozycja poznańskich targów zajmie dwa pawilony. W gronie wystawców pojawią się m.in. liderzy rynku, którzy od kilku lat uczestniczą w poznańskim spotkaniu branży HoReCa, jak np. Winterhalter, Rational, Eurofirany, Komat, Andropol czy Fameg. Nie zabraknie więc nowych propozycji w zakresie wyposażenia profesjonalnych kuchni jak i przestrzeni hotelowych. W tym roku, po raz pierwszy w przestrzeni targowej zostaną zaprezentowane również rozwiązania dla gastronomii mobilnej.

 

Na targach w Poznaniu, oprócz standardowej ekspozycji, pojawią się też dwie strefy inspiracji. Pierwsza z nich to Galeria Innowacji, dedykowana gastronomii, w której będzie można zapoznać się między innymi z nieszablonowymi rozwiązaniami w zakresie piecy konwekcyjno-parowych czy szaf chłodniczych, a także z ofertą browarów restauracyjnych. Druga strefa, Invest Hotel Showroom, to nowatorski projekt, w ramach którego oferta wystawców zaprezentowana zostanie w nowoczesnych aranżacjach odwzorowujących przestrzenie hotelowe - pokoje, sale restauracyjne, lobby czy bar. Dzięki temu zwiedzający targi będą mogli zobaczyć ofertę producentów mebli, oświetlenia, tekstyliów i innych elementów wyposażenia wnętrz hotelowych w ramach kompleksowych rozwiązań zaprojektowanych z myślą o wygodzie gości hoteli i restauracji.

 

 

polagra food1

 

Targi Polagra Gastro/Invest Hotel to także liczne wydarzenia, które inspirują szefów kuchni oraz menedżerów restauracji. W tym roku odbędzie się już 17. edycja Kulinarnego Pucharu Polski, najbardziej prestiżowego w Polsce konkursu dla profesjonalistów, cieszącego się uznaniem również wśród zagranicznych przedstawicieli środowiska gastronomicznego. Do walki o tytuł „Najlepszy z najlepszych” przystąpi 10 ekip nominowanych do finału KPP oraz zwycięzcy ubiegłorocznej edycji - Paweł Salamon i Maciej Pisarek.Uczestników konkursu oceniać będą znakomici szefowie kuchni z Polski i zagranicy, w tym Jarosław Uściński (Przewodniczący Jury KPP 2017), Maciej Rosiński, Iwona Niemczewska, Piotr Kornet - zwycięzca KPP z 2002 roku oraz od kilku lat związany z KPP Vogel Wynand,  jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni w Holandii posiadający m.in. tytuł Master Chef przyznawany przez WACS.

 

Gośćmi targów Polagra Gastro będą również Paweł Gruba i Piotr Rogowski, którzy opowiedzą o kluczowych zadaniach menedżera rentownej restauracji. Będzie o sztuce budowania relacji w zespole, planowania i monitorowania kosztów, a także szukania oszczędności. Uczestnicy spotkania nauczą się również nadawać priorytet zadaniom tak, aby kluczowe obszary działalności, które mają przełożenia na ostateczny wynik finansowy nie pozostały bez kontroli i były rozwijane w dobrym kierunku. Szczegółowy program szkoleń i warsztatów dostępny jest na www.polagragastro.pl.

 

 

polagra food3

 

Tegorocznej edycji targów będzie towarzyszył także konkurs o Puchar Juniorów w Carvingu. Prace uczniów szkół gastronomicznych o tematyce „Targi Polagra Gastro” i „Mój idol” oceniać będą: Krzysztof Wierzba – organizator pierwszych profesjonalnych pokazów i konkursów carvingowych, Grzegorz Gniech – Vice Mistrz Świata w Carvingu oraz JarosławUściński, Łukasz Szewczyk i Jordan Bach.

 

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego i biznesowego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja poznańskich targów Polagra Gastro/Invest Hotel.

 

 

polagra food2

Portal dla obiektów gastronomicznych i hotelowych

Dzięki Abc-restauracji.pl dowiesz się jak osiągnąć karierę w branży HoReCa. Artykuły podpowiadają jak doskonalić kadrę menedżerską, dobierać odpowiednich pracowników i poprawnie prowadzić własną restaurację. Nieodzownym elementem prowadzenia każdego biznesu jest także zaopatrzenie i dostawa, o których często wspominamy na łamach portalu.

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnym katalogiem, w którym znajdują się między innymi artykuły na temat branży HoReCa oraz informacje na temat dostawy i zaopatrzenia restauracji, barów i hoteli. Każdego roku organizowane są także liczne targi, do których czas odliczany jest na zegarze powyżej.

ABC Restauracji poprzednie wydania

Listopad2017
Pazdziernik2017
Wrzesien2017
Sierpien
Sierpien 2017
czerwiec-2017
Lato 2017
Marzec-2017
luty 2017